UWAGA WAŻNE INFORMACJE !!!

Drodzy Podopieczni Fundacji -ECHO-, Kochani Rodzice!

Ze względu na rozprzestrzenianie się koronawirusa COVID-19 i konieczność zachowania środków ostrożności prosimy o zapoznanie się z poniższą informacją.

W siedzibie Fundacji zajęcia i konsultacje, odbywają się w bardzo ograniczonym zakresie.

Nie zalecamy jednak  przychodzenia do Fundacji. Nie mniej nadal pracujemy,

służymy pomocą i wsparciem.

Każdy z naszych podopiecznych i członkowie ich rodzin, którzy potrzebują dodatkowych informacji o działalności Fundacji lub potrzebują wsparcia proszeni są o kontakt z:

Prezesem Zarządu – Aleksandrą Włodarską vel Głowacką

tel. 502 213 356;, awlodarskavel@gmail.com

lub Wiceprezesem Zarządu – Małgorzatą Piątkowską

tel. 502 255 682 (może być też kontakt na wideo w języku migowym na Messengerze lub WhatsAppie); malgorzata.piatkowska.echo@gmail

Zespół specjalistów nadal pracuje. Nie zawieszamy różnych zadań  i form wsparcia  realizowanych w ramach projektów współfinansowanych ze środków PFRON i m.st Warszawy. Obecnie zmianie ulega tylko sposób ich realizacji. Większość zajęć będzie odbywała się zdalnie. Specjaliści prowadzący zajęcia (indywidualne i grupowe) będą informowali o szczegółach, dlatego warto być w stałym kontakcie z prowadzącymi zajęcia.

Zmienia się sposób pracy, ale nie traćmy ze sobą kontaktu. Pozostając z dziećmi w domach wykorzystajmy ten czas na rehabilitację słuchu i mowy, na wspieranie rozwoju dziecka. Możemy Wam w tym pomagać. 🙂

Oferta pomocy i wsparcia dotyczy także młodzieży i osób dorosłych, szczególnie osób głuchych.

UWAGA !

Do dyspozycji naszych podopiecznych są tłumacze CODA:

Ewa Wojdyr – tel. 504 052 362

WhatsApp, IMO, Messenger

(dodatkowo FaceTime jeśli masz iPhona)

Ryszard Czernicki – tel. 609 662 854

Messenger, WhatsApp

Dodatkowo Skype (wcześniej wyślij sms i podaj swój NICK).

TŁUMACZE FUNDACJI -ECHO- udzielą wsparcia wszystkim osobom, które korzystają ze wsparcia Fundacji.

Osoby głuche, które potrzebują pomocy mogą zgłaszać się do naszych tłumaczy z różnymi sprawami nie tylko dotyczącymi terapii, konsultacji i wsparcia, z którego korzystają w ramach projektów. Jeżeli ktoś zauważy u siebie objawy choroby i będzie potrzebował kontaktu z lekarzem, czy nawet z SANEPID-em itd.  może skorzystać z pomocy naszych tłumaczy. Oni w Waszym imieniu połączą się telefonicznie z właściwą instytucją. Pomogą w rozwiązaniu problemu.

UWAGA

Jeśli potrzebujecie porady prawnej zgłoście się:

drogą elektroniczną: prawnik@fundacja-echo.pl

lub telefonicznie do Małgorzaty Piątkowskiej (także sms): 502255682 – dla osób głuchych możliwy jest kontakt na wideo w języku migowym na Messengerze lub WhatsAppie.

Z prawnikiem jest możliwość rozmowy na skype, zatem bez problemu będzie można umówić wizytę on-line, także z udziałem tłumacza języka migowego, który może zdalnie dołączyć do spotkania w czasie rzeczywistym. Wszystko to będzie organizowane w miarę potrzeb i możliwości technicznych oraz czasowych.

UWAGA!!!

Pamiętajcie, ten czas jest też okazją do różnych nadużyć. Uważajcie na fałszywe telefony, smsy. Nie otwierajcie podejrzanych emaili. Oszuści próbują wyłudzić różne dane i pieniądze, dlatego ostrożnie reagujcie na wiadomości od nieznajomych. Nie dajcie się zmanipulować wszystkiemu co widzicie i słyszycie w Internecie. Najpierw trzeba tę wiadomość sprawdzić. Zalecamy spokój. Nie ulegajcie panice.

Czytajcie wiarygodne informacje na stronie rządowej https://www.gov.pl/web/koronawirus

Głównego Inspektoratu Sanitarnego

Narodowego Funduszu Zdrowia