27 Listopad 2014

27 Listopad 2014 – Spotkanie Andrzejkowie ECHO

Kolejne spotkanie Echowskie odbyło się w listopadzie. Co było ciekawego na spotkaniu? Były Andrzejki! 😀

Na początek była prezentacja Rafała, który opowiadał o pobycie w Hiszpanii wraz głuchymi. Projekt nf-learning, polegał na poznawaniu osób głuchych z innych krajów i ich kultury.

Po prezentacji była przerwa. Po przerwie Pani Prezes Aleksandra Włodarska vel Głowacka przekazała nam informacje na temat Wigilii, czyli poznaliśmy datę spotkania Wigilijnego! 😀 Zapraszamy na Wigilię w dniu 11 grudnia o godzinie 18.00! Zapraszamy!

A potem przyszedł czas na Andrzejki. Były 3 zabawy. Pierwsza zabawa to były moje wróżby 🙂 Osoby, które chciały wziąć udział w zabawie stanęły naokoło miski, każdy miał grosik, pomyślał marzenie, dmuchnął na szczęście i wrzucał grosik do miski. Jeżeli grosik wpadł do miski to znaczy marzenie się spełni, a jak nie, to musi poczekać na następny rok.

Kolejną zabawę prowadził Kamil. Każdy wylosował magiczny numerek, a Kamil odczytał magiczną kartkę i przeczytał magiczne numery. Osoby które wylosowały kartę dowiedziały się co będzie za rok.

I ostatnia zabawa, którą znów ja poprowadziłam :). Zapewne najbardziej znana to magiczne buty. Trafiło na Rafała. No, no, powodzenia Rafałku :))

I to tyle, więc do zobaczenia 11 grudnia na Wigilii o 18tej! Przyjdziecie na ostatnie czwartkowe spotkanie w Echu w starym roku 2014? Czeka na was niespodzianka :))

Spotkanie Czwartkowe Listopad 2014

Prowadząca – Anna Solik