29 maj 2014

29 maja odbyło się już XXVII Legendarne Spotkanie Czwartkowe integracyjno-towarzyskie dla młodzieży, studentów oraz dorosłych w Fundacji Echo.

To jest czas pogardy dla studentów… Ponieważ studenci szykują się do zbliżającej sesji i nie każdy mógł się pojawić na spotkaniu. Ale ciekawostką jest to że na spotkanie przybyła pewna urocza grupka studentek z UW i chciała zobaczyć na żywo jak wyglądają nasze spotkania czwartkowe Mamy nadzieję że zapamiętały ten wieczór do końca swoich dni i jeszcze nie raz przyjdą Nas odwiedzić. A teraz przejdźmy do konkretów.

Na pierwszy ogień wystąpiła nasza wspaniała Prezes Echo Przywitała się z nami oraz zachęcała Nas do wzięcia udziału w wolontariacie na „Targach Pracy”. Następnym punktem było wystąpienie naszej skromnej a zarazem urodziwej koleżanki z Echo o imieniu Marta Pokazała nam prezentację„Ochota na Sport”. Opowiedziała Nam o pewnej organizacji- Koalicji na rzecz Ochoty, która w zbliżających się tygodniach potrzebuje wolontariuszy podczas wydarzenie pt. „Ochota na Sport”

Kolejnym naszym gościem był przezabawny kolega Rafał. Zaprezentował Nam swój wyjazd do Gruzji. Opowiadał jak było mu w Gruzji. Ale podczas prezentacji Rafała doszło do ciekawego zjawiska które dawno nie było notowane. Otóż jedna Pani o imieniu Daria zbuntowała się bo chciała się czegoś ciekawego dowiedzieć na temat np: przedstawionego na prezentacji zamku a nie życiorysu Rafała z Gruzji… Ale Rafał wywinął się jakoś ze szponów Darii

Przejdźmy teraz do naszego przedostatniego punktu programu którym była„Sztuka Uwodzenia” Powróciliśmy tym samym do korzeni… Wystąpił jaśnie cham oraz specjalista od łamania serc pięknym niewiastom, skromny Kamil. Temat był bardziej przeznaczony dla Pań. Ponieważ było to tematyce„Jak poznasz, że podobasz się chłopakowi” Mam nadzieję że pomogłem, a szczególnie damom, które już wiedzą kiedy co i jak chłopakom się podoba.

A teraz będzie główna atrakcja legendarnego spotkania czwartkowego okazało się że jeszcze raz chętnie wystąpił nasz echowski kabaret „AQQ” i zaprezentował nam dosyć długi a zarazem przezabawny skecz pt: „Warto rozmawiać”. Wystąpili w tym skeczu Marylin Manson – Beata oraz Bożenka – Kamil. Mogliśmy zobaczyć kto tak naprawdę rządzi w tej rodzinie… dla ciekawskich- skecz ten, można gdzieś obejrzeć na Youtube. I tym skeczem zakończyliśmy oficjalną cześć XXVII spotkania czwartkowego. Po tym jeszcze nieoficjalna cześć pogaduszki i takie tam. Było Fajnie i dzięki Wam Do zobaczenia za miesiąc Spotkanie poprowadziła „Bożenka” dla wtajemniczonych

Serdeczne Podziękowania dla Wszystkich za pomoc oraz:
Karolina Jaskóbczak -tłumacz języka migowego
Damian Włodarski vel Głowacki – tłumacz języka migowego