20 grudzień 2012

XIII Spotkanie czwartkowe – Wigilia w ECHO

W siedzibie Fundacji ECHO odbyło się coroczne spotkanie wigilijne. Była to nasza trzecia wspólna Wigilia. Organizowaliśmy spotkania wigilijne młodzieży, studentów, dorosłych. Spotkania te umożliwiają wspólne przeżycie miłych chwil w przedświątecznej atmosferze, przekazanie sobie wzajemnych życzeń i światełka pokoju.
Młodzież ECHO przygotowała przed spotkaniem wigilijnym dekoracje, stoły, krzesła, oraz świąteczny poczęstunek. Intensywna praca przebiegała w atmosferze wzajemnej życzliwości i radości. Było nas aż 50 osób!!!

s
Wigilia dla młodzieży

Panie Prezes i Wiceprezes naszej Fundacji złożyły Wszystkim życzenia świąteczne, następnie podzieliliśmy się opłatkiem i życzeniami. Następnie zaprosiliśmy głośnymi okrzykami naszego wyjątkowego gościa – Świętego Mikołaja, który rozdał mnóstwo prezentów!!! Święty Mikołaj pozował do zdjęć z każdą osobą oraz z gronem Fundacji Echa pełen uśmiechu. Także nasze twarze były pełne radości.

Po zdjęciach podano pyszne potrawy i przekąski wigilijne.

Spotkaliśmy się, aby razem spędzić miłe przedświąteczne chwile. Święta jednoczą ludzi i zajmują ważne miejsce w naszym życiu. Czas oczekiwania zawsze jest pełen emocji, przemyśleń i bliskości z innymi. Nasz Wieczór Wigilijny był wyjątkowy i trwał prawie trzy godziny.
Dziękuję naszej kochanej młodzieży za ogromną pomoc i miłe wspólne chwile. Wszystkim życzę wyjątkowych Świąt Bożego Narodzenia, ciepłej i rodzinnej atmosfery, ludzkiej życzliwości i dobra, radości w sercu, pomyślności, udanego osiągnięcia celu w życiu osobistym i zawodowym, pokoju i Szczęśliwego Nowego Roku, aby Nowy Rok był lepszy niż stary i z nadzieją na lepsze kolejne spotkanie w większym gronie w 2013 roku.

Agata Sobczyk

Damian Włodarski vel Głowacki – tłumacz języka migowego
Ania Solik – I fotograf
Bernandyn Harasimiuk – II fotograf

Do zobaczenia w Nadchodzącym Nowym Roku 2013!!!