29 listopad 2012

29 listopada odbyło się dwunaste spotkanie integracyjno-towarzyskie dla młodzieży, studentów i osób dorosłych w Fundacji ECHO.

Jako pierwsza wystąpiła Agata Sobczyk, która podzieliła się z nami swoimi wrażeniami z uczestnictwa w szkoleniach w ramach wymiany międzynarodowej „Sign and read the language”. Szkolenia odbywały się w Warszawie w Fundacji Echo. Agata zaprezentowała nam również zdjęcia ze zajęć oraz spotkań integracyjnych uczestników szkoleń. Tomek Mazurek krótko opowiedział o tym, co mu się najbardziej podobało z działań w ramach projektu.

s
Spotkanie czwartkowe – listopad

W drugiej części spotkania była Zabawa Andrzejkowa. Dzięki niej mieliśmy wspaniałą okazją do zrelaksowania się i oderwania od szarej rzeczywistości. Uczestnicy spotkania z zapałem brali udział w różnych grach i zabawach, takich jak gra w kolory, w magiczny krąg, szczęście itp. Były też najrozmaitsze wróżby. Jedna z nich to wróżenie z owoców. Najwięcej osób wywróżyło sobie jabłko – symbol szczęścia w miłości i rychłego małżeństwa.  Jak widać ciekawie się zapowiada przyszłość naszych koleżanek i kolegów z Echo.:)

Każdej grze towarzyszyło mnóstwo emocji. Większość z zainteresowaniem wypatrywała co przyniesie zbliżający się rok.

Czas Andrzejek był wyjątkowy, spędziliśmy go magicznie, bawiąc się razem. Wszyscy chętnie brali udział w zabawach andrzejkowych, co sprawiło, nie tylko prowadzącej, ale i innym zebranym wielką radość i satysfakcję.:)

Dziękuję Wszystkim za przybycie, wspólną zabawę, a także za pomoc.

Spotkanie poprowadziła Agata Sobczyk.

Damian Włodarski vel Głowacki – tłumacz języka migowego
Ania Solik – I fotograf